ER IKKE FRISØRER VERDT MER??

Helt seriøst, er man bare verdt 116 kr timen når man har en 4-årig utdannelse?
Når man kan tjene 120 ved å sitte i kassen på Rema og eneste kravet er at du snakker norsk og er over 18?Frisør er jo faktisk et YRKE. Man skal kunne leve av et yrke...
Eksempler på hvordan det kunne gått dersom frisører ikke hadde utdannelse....
OG DET VIL DERE VEL IKKE???!!

http://www.dagbladet.no/2010/05/13/nyheter/innenriks/frisor/tariffoppgjoret/mekling/11708883/


(Nå er ikke jeg akkurat for streiken, som jeg mener går mest utover disse frisørene som skal streike og  bedriftene de jobber i. Men syns det er uholdbart at minstelønnen i yrket er så lav, så det fortjener oppmerksomhet.
Vil også presisere at man kan tjene ganske så bra ved provisjonsbaserte lønnsavtaler, og fler og fler salonger benytter seg av denne ordningen. Men altså langt fra alle...)

Stikkord:

10 kommentarer

INA NORAKER

14.05.2010 kl.09:08

oy, det er jo møkkdårlig,men det må vell avhenge litt av hvor man jobber osv?

belleisabelle

14.05.2010 kl.09:32

Hvem i all verden får alle pengene jeg legger igjen der da, det lurer jeg på!!! For det er jo veldig dyrt å gå til frisøren, jeg betaler laaangt over 250 kroner for å sitte der i to timer...

FrøkenMeg

14.05.2010 kl.10:00

Så dårlig betalt! Æsj! Jeg har selv et yrke med seks års utdannelse, og jeg kan ikke forvente meg mer enn 170 i timen når jeg er ferdig... Ikke akkurat bra det heller, og utrolig frustrerende når alle andre tror at man tjener så godt fordi det koster penger å benytte seg av våre tjenester.

Til belleisabell: Pengene du betaler går selvsagt ikke bare til lønn til frisøren. Du betaler for lønn til frisør og assistenter, husleie, strøm, telefon, utstyr som brukes, og utstyr som er dyrt i innkjøp, kursing av frisørene, moms, arbeidsgiveravgift +++++ Butikken skal gå rundt, de skal ha et godt og variert tilbud, følge med på hva som skjer i verden OG ha til smør på brødskiva.

Kong Pose den Gale

14.05.2010 kl.10:57

Man velger vel litt selv hva man vil jobbe med og vet vel hva man får i lønn i de yrkene man satser på. Og jo flinkere man er, jo mer vil man tjene.

I. S. $yre / Ingrid

14.05.2010 kl.12:21

.. ikke alle frisører har en 4-årig utdannelse. Mange har faktisk bare fagbrev de har tatt på et halvt år, pluss lærlingetid.

Karma&Fashion

14.05.2010 kl.21:50

RØDVINSFLEKKER OG REVNA NYLONS:Jo, klart det avhenger av hvor man jobber.. Er man på en "bra" salong kan man fort tjene det dobbelte.

Karma&Fashion

15.05.2010 kl.07:43

I. S. $yre / Ingrid: Man får ikke godkjent læretid, og derfor ikke lov å gå opp til fagprøven etter kun et halvt år. Men det finnes nok de som jobber som frisør uten fagbrev. Frisør er dessverre ikke en beskyttet tittel.

Karma&Fashion

15.05.2010 kl.07:50

Kong Pose den Gale: Jeg for min del visste at jeg nok ikke kom til å bli rik av å jobbe som frisør,men syns jo at det bør være lønnsforskjell på et yrke med 4 årsutdannelse og et yrke man ikke trenger utdannelse for å kunne utføre. Man får f.eks mer betalt om man jobber i rengjøringsbyrå....

Men her er det altså snakk om grunnlønnen/tariffen til frisører. De fleste har jo en form for provisjon i tillegg, eller man går kun på provisjon, og da kan man tjene ganske så bra om man er flink som du sier:-)

Kong Pose den Gale

15.05.2010 kl.11:17

Jeg tror problemet ligger i foreningen deres, at de har gjort for dårlig jobb med å få dere opp på lønnstigen. Synd....

kingcash

15.05.2010 kl.19:48

Hmmm... det var dårlig lønn, ja! Har dere ikke en lønnsstige ut fra hvor mye utdannelse og ansiennitet dere har? Du får starte din egen salong hjemmefra. ;)

Skriv en ny kommentar

Karma&Fashion

Karma&Fashion

30, Bergen

Jeg jobber som frisør i Bergen. Her vil jeg dele litt forskjellig som inspirerer og opptar meg...

Blogglisten Related Posts with Thumbnails


Blog Directory

www.cocoo.se
< a href="http://www.cocoo.se" target="_blank">www.cocoo.se

Kategorier

Arkiv

hits