Foccacia

Igår bakte jeg Foccacia-brød, som vi koste oss med til Paella.



Ferdig hevet og klar for steking.




Ferdig stekt og perfekt gyllen, NAM;-)

Oppskrift:

50 g (1 pk tørr-) gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
1 1/2 dl smeltet smør
ca. 18 dl hvetemel
50 g oliven
3 ts havsalt

Stekes i 45 min ved 175° c

Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet.
Ha i resten av vannet, salt, 1 dl av smøret og melet. Deigen skal være ganske løs.
La deigen heve under plast i en halv time på et lunt sted.
Ha deigen over i en smurt langpanne (den skal nermest helles i).
Trykk med fingerbaken over deigen slik at det blir groper og deigen kommer helt ut i kantene.
Hell over resten av smøret, dryss på havsalt og oliven(gjerne delt i 2) og etterhev brødet under plast ca 20 min.
Stek brødet.

Én kommentar

Ann Helen

25.05.2010 kl.09:02

mmm, foccacia brød med aioli er noe av det beste jeg kan sette tennene i tror jeg :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

Karma&Fashion

Karma&Fashion

30, Bergen

Jeg jobber som frisør i Bergen. Her vil jeg dele litt forskjellig som inspirerer og opptar meg...

Blogglisten Related Posts with Thumbnails


Blog Directory

www.cocoo.se
< a href="http://www.cocoo.se" target="_blank">www.cocoo.se

Kategorier

Arkiv

hits